Akiket magunk közé hívunk

Tagként hívjuk magunk közé azokat, akik

  • iparban, profitorientált cégben tevékenykednek és
  • valaha fizikusként végeztek, függetlenül attól, hogy
    • most fizikusként dolgoznak
    • vagy éppen más irányra váltottak
  • vagy pedig mérnökként végeztek, de most fizikusként tevékenykednek

Sok közös vonás van bennünk akkor is, ha éppen nem hosszú távú kutatási programokban veszünk részt, vagy nem oktatunk, vagy nem hallgatók munkáját irányítjuk, hanem sokkal rövidebb határidejű problémák megoldásában vagyunk érdekeltek, néha nehezen kézben tartható vevői kívánságok közepette. Társulati tagságunk lehetővé teheti korábbi baráti szálak felelevenítését, módot adhat jó beszélgetésekre, gondolkodásmódunk hasonlóságának felismerésére is, és ennek nyomán akár céges szakmai kapcsolódásokat tudunk elősegíteni.

Emellett véleményünk szerint indokolatlanul nagy a „távolság” a kutatók, oktatók és az ipari-szolgáltatási szférában munkálkodók között. Ezt a meglehetősen negatív helyzetet tovább rontja, hogy a mozgás gyakorlatilag egyirányú: nagyon ritka, hogy valaki az iparból kutatói vagy oktatói területre át tud navigálni. Ugyanakkor meggyőződésünk, hogy akár a kutatói, akár az oktatói tevékenység színvonalán javítani tudna, ha ez a távolság csökkenne, s az átjárás kétirányúvá válna. Ilyen kérdésekről való előzetes véleményformálást, egyeztetést is folytatunk az Eötvös Loránd Fizikai Társulaton belül.

Tagnak jelentkezni az ELFT honlapján (http://elft.hu/jelentkezes-a-tarsulatba/) lehet az Ipari Fizikai Szakcsoport bejelölésével.